2014. december 5., péntek

Gyors kaja - krumplis, tojásos tészta

Rohansz, rohansz és .... rohansz. Főállásban, mellékállásban, otthon.
De, éhes vagy! Ajaj, de nagyon!
Legszívesebben kikapcsolnád ezt az üzemmódodat. Annyi dolgod van.
Most van két választás, vagy bekapsz valamit, ami éppen a kezed ügyébe esik és amitől esetleg fáj a hasad, vagy icipici béke és extra gyorsan összedobsz valamit.
Szerintem ez a jobb.
Például olyasmit, hogy krumplis tészta kicsit ... azaz, nem is kicsit máshogy.


Ajaj, a névadásnál mindig bajban vagyok. Kimegyek a konyhába és hol ezt rakom az ételbe, hol azt. Aztán jön a kérdés:
- Mi a kaja? Mit főztél? - és akkor egy óra lenne, míg körül írnám. Aztán vagy eszembe jut egy frappáns név, vagy nem. Inkább nem. És, akkor trükközöm, azokat az összetevőket említem először, ami tuti kedvenc. Ah, mit meg nem tesz az ember egy kis béke kedvéért.

Hozzávalók, fejenként:

- egy maroknyi gluténmentes csavart tészta
- egy nagyobb burgonya
- 1-2 db tojás
- 1-2 ek. szójaszósz
- szárított petrezselyem

Felteszem a tűzhelyre forrni a vizet. Meghámozom a krumplit és helyes, apró kockákra vagdosom. Ha, közben a víz felforrt, akkor rakhatom is bele, mind a kettőt. Együtt! Ezután, magukra hagyom, amíg megfőnek. A serpenyőben olajat melegítek és beleteszem a leszűrt alkotórészeket. Piritgatom, piritgatom. Közben felverem a tojást, a szósszal. Majd mehet is a krumplis-tésztás egyvelegre. Addig kevergetem, amíg kész nem lesz. Nagyon rövid idő.
Végezetül szórok rá egy kis petrezselymet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése