2014. december 10., szerda

Sütipróba

A Mikulás és Fébe egy napon érkeztek. De mivel a Télapó láthatatlanul szánkázott fenn, vele nem  is találkoztunk. Így mi földiek, neki is kezdtünk, azon nyomban a kísérletezésnek. A cél az volt, hogy a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthassák majd a süteményt.


Fébe tanulmányozta, azokat a liszteket, amiket használni szoktam.
Majd választott. Gondosan méricskélt. Közben kipakoltunk mindent. Az én rizstejem, mellé kerültek az ő kincses zacskócskái. Kicsit nagyobb lett így a kupac, mint majd normál esetben lesz, de kérem ez még csak a próbálkozás időszaka, az új szereplőkkel.
És főleg nem csak egy süti készült, hanem kettő.
A kis kukta természetesen körülöttünk sertepertélt és természetesen, ezen kívül még ezerféle dologgal foglalkozott. Külön bemutatót tartott, hogyan kell gumi cukorból, egy kis víz segítségével mikróban ragasztót csinálni. Majd készített új barátjának karkötőt. Szóval minden adva volt, hogy figyelmünk elterelődjön. De mi, nem hagytuk magunkat!


Először is jöttek a száraz hozzávalók. Fébe kis csomagocskáinak tartalma és az én lisztem. Ezek majd együtt lesznek kaphat kis tasakokban.


Utána következtek, a nedvesek hozzávalók, a tej, az olaj és egy tojás.Ha kicsit még halmozni szeretnénk az ízeket, jöhet egy kis reszelt citromhéj is.


És ennyi! Fedő lazán ráhelyez és mehet a mikróba.


Öt percre! És kész! Bármily hihetetlen.


Ennyi. Kiborít, kóstol, kóstol és kóstol. A Legkisebb, nem foglalkozott semmi mással, csak evett, evett és evett. Mindannyiunknak, nagyon ízlett. 


Hozzávalók:

- az alap por ami lehet mákos, diós, kókuszos
- 1 dl tej esetemben , rizstej
- 1/2 dl olaj
- 1 tojás 

Este oda lehet tenni egymás mellé a hűtőbe, a tejet és az olajat egy edényben,
hadd barátkozzanak :) és mellé készíteni a tojást.
Így reggel ripsz-ropsz megvan. Persze nem csak reggel működik a dolog. :D
Hanem egész nap!

Most megcsináltuk a diósat és a kókuszosat, és nekem még mindig vannak rejtett tartalékaim. A joghurtos-kakaós és a mákos.

http://naplogyerekekescrohn.blogspot.hu/2014/12/gyors-es-finom-suti-febetol.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése