2014. december 16., kedd

Kínai kel joghurttal

Hajrá! Hajrá! Rohanás!  Munka! Gyerek! Vásárlás! Nyakunkon az ünnepek!
.... és még együnk is.
 Aha.
Na ne már!
Pedig, nincs mese, muszáj!
Én szeretek enni, szeretem a finom ízeket, de néha beérném, csak egy-egy kapszulával. Nincs más megoldás, kell valami gyorsan elkészíthető!


Hozzávalók:
-  közepes kínai kel 1/3 -a
-  kis fej hagyma
- 1 db közepes burgonya
- fél marék rizs
- fél dl joghurt
- 1 db tojás
- majoránna

Először a hagymát megpucoljuk, aprítjuk, majd kevés olajban megpároljuk.
A kínai kelt hosszú csíkokká szeleteljük, a krumplit apró kockákra és mehetnek egymás társaságában be a lábasba. És, hogy ne unatkozzanak, kapnak útitársnak egy kis rizst is. Ez utóbbinál vigyázzunk, ne kukucskáljanak ki a víz alól, amit rá öntünk.
Fűszerezzük majoránnával. Főzzük, főzzük. Ha, kész van, a joghurtban elkevert tojással habarjuk be.
Crohnosoknak ennyi.
A többiek kaphatnak hozzá hirtelen kisütött húst, fasírtot
A kis mázlisták.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése