2018. január 30., kedd

Sushi, kicsit hamiskásan

Hogy miért hamiskás?
No, mert így néz ki:


És mégsem az, aminek látszik. A narancssárga az nem lazac, hanem főtt sárgarépa😛
Jó- jó és egyébként sem szépségdíjas a végeredmény.

Hozzávalók:

1 csésze rizs
4 csésze víz
a szokásos mindenmentes ételízesítőnk és a só
1 db nagyobb sárgarépa
pár db nori lap

A sárgarépát hasábokra vágjuk és ételízesítős, sós vízben feltesszük főni.
A hagyományos úton elkészítjük a rizst, de ez most ragacsosabb lesz a több víztől, így könnyebben tudjuk kenni a nori lapokon.
Ha a rizs kész, akkor hagyjuk kihűlni, majd ezután terítjük csak szét a nori 1/3-án, kb 3 evőkanál, jut egyre, de ízlés szerint, lehet több vagy kevesebb.
A rizs szélén elhelyezünk egy sor főtt répát és feltekerjük a sushitekerő gyékénylap segítségével.
Ezután már csak egy éles, vízbe mártogatott késsel kell felszeletelni, mindig középen, megint középen és így tovább amíg körülbelül, 1cm széles darabkák nem lesznek belőle. Én úgy szeretem, ha egy napig a hűtőben van, akkor jobban megpuhul a nori.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése