2014. szeptember 27., szombat

Minestrone krémleves

Azaz zöldségleves sütőzacskóból.  Valószínű, nem ez lesz életünk legszebb színű levese, de az íze ... :) 


Hozzávalók:

- 1 db közepes padlizsán
- 1 db cukkini
- 3 db női ökölnyi patisszon
- 1 kisebb fej krumpli
- 1 közepes paradicsom
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 dl joghurt
- 1 db tojássárgája
- 1-2 ek citromlé
- 1-2 ek. szójaszósz
- olívaolaj
- kecskesajt

Először is a zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, -most nem a szépség a cél-
tegyük sütőzacskóba, sózzuk és öntsük rá a következő öntetett: 
  - amihez vágjuk össze a fokhagymát, a kaprot aprítsuk fel és szórjuk bele
    fél dl olívaolajba. Majd adjuk még hozzá a szójaszószt, és a citrom levet is.
Miután bekötöttük a zacsit, rázzuk össze finoman az egészet, hagy keveredjenek jól el az izésítők. Aztán mehet a sütőbe 200 fokra.
Mikor elkészült, rakjuk az egészet, egy kisebb fazékba, pürésítsük botmixerrel. Így még elég sűrű, főzelékszerű elegyet kapunk, ezért ízlés szerint vízzel hígítsuk. Forraljuk össze az egészet, és jöhet bele a joghurttal elkevert tojássárgája, amit lassú tűzön kevergetés közben adjunk hozzá. Végül lobbanjon egyet az egész, és kész.
Tálaláskor a tetejére, szórhatunk kecskesajtot, aprított kaprot, petrezselymet és önthetünk rá kis olívaolajat vagy tehetünk a tetejére pici pirított kenyérkockákat is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése