Mivel, ha nagyon minimálisan is, de olykor szoktam 1-2 falat -és tényleg csak ennyi- csirkehúst is enni. Így általában, nem csinálok nagy gondot abból, hogy azt a zöldséget, ami a szárnyashús társaságában sül-fő, azt olykor-olykor meg is egyem. Persze, ha épp nem az extra diétámon vagyok.
- 10 db közepes burgonya
- 6 db főtt tojás
- 4 db tojás
- 1 db pácolt pulykacomb
- 2 db nagy doboz joghurt (2x 450g-os)
- 10 dkg füstölt sajt
Előkészületek:
A krumplikat héjában, sós vízben megfőzzük és még langyosan leszedjük a héját.
A főtt tojásokat megpucoljuk.
A sonkát apró darabokra vágjuk.
Jöhet a rétegezés:
-egy nagyobb méretű jénai tálat kicsit beolajozzuk, ebbe szeleteljük vékonyan,
a krumpli negyedét, sózzuk (nekem ugyanis, eddig még sohasem sikerült megfelelően sós ízű, héjában főtt krumplit előállítani.)
- ezután jön 2 db karikára vágott tojás,
- erre, egy marok pulykasonka aprólékot szórunk szét,
- majd az egyik doboz joghurtba, jó alaposan belekeverünk egy nyers tojás,
és ebből pötyögtetünk rá, néhány kanállal.
Ebben a sorrendben folytatjuk tovább.
- A legfelső sornál, -ami krumpli,- felütünk 2 tojást, jól felverjük és egyenletesen eloszlatjuk a tetején.
- majd, a másik nagy doboz joghurtba, szintén belekeverünk, 1 db nyers tojást, és zutty mehet is rá az egészre,
- a legvégén rávagdalom a füstölt sajtot,
lefedem és mehet a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése