2015. január 18., vasárnap

Rakott krumpli

Legutóbb lányom rakott krumplit rendelt. No persze, ez is máshogyan  készül nálunk, mint máshol. Mondjuk alapból, nem kolbász, hanem sonka kerül bele.
Mivel, ha nagyon minimálisan is, de olykor szoktam 1-2 falat -és tényleg csak ennyi- csirkehúst is enni. Így általában, nem csinálok nagy gondot abból, hogy azt a zöldséget, ami a szárnyashús társaságában sül-fő, azt olykor-olykor meg is egyem. Persze, ha épp nem az extra diétámon vagyok.


Hozzávalók:

- 10 db közepes burgonya
-   6 db főtt tojás
-   4 db tojás
-   1 db pácolt pulykacomb
-   2 db nagy doboz joghurt (2x 450g-os)
- 10 dkg füstölt sajt


Előkészületek:
A krumplikat héjában, sós vízben megfőzzük és még langyosan leszedjük a héját.
A főtt tojásokat megpucoljuk.
A sonkát apró darabokra vágjuk.

Jöhet a rétegezés:
-egy nagyobb méretű jénai tálat kicsit beolajozzuk, ebbe szeleteljük vékonyan,
 a krumpli negyedét, sózzuk (nekem ugyanis, eddig még sohasem sikerült megfelelően sós ízű, héjában főtt krumplit előállítani.)
- ezután jön 2 db karikára vágott tojás,
- erre, egy marok pulykasonka aprólékot szórunk szét,
- majd az egyik doboz joghurtba, jó alaposan belekeverünk egy nyers tojás,
és ebből pötyögtetünk rá, néhány kanállal.
Ebben a sorrendben folytatjuk tovább.

- A legfelső sornál, -ami krumpli,- felütünk 2 tojást, jól felverjük és egyenletesen eloszlatjuk a tetején.
- majd, a másik nagy doboz joghurtba, szintén belekeverünk, 1 db nyers tojást, és zutty mehet is rá az egészre,
- a legvégén rávagdalom a füstölt sajtot,
lefedem és mehet a sütőbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése