2014. július 30., szerda

Fűszervajas harcsa

Juhééé!!
Újra jobban!! Győzött a kierőszakolt napi egy óra pihi és az egy hét kemény diéta.
Jöhet a sütőzacskó és bele a finomságok!!


No, most épp mi is kerüljön bele?
Szerencse, nyár van :) Variálhatunk!
... de most csak ennyi :D :

- afrikai harcsa
- burgonya
- sárgarépa
- őszibarack
- fűszervaj
- citromlé

Feldarabolom a zöldségeket és az őszibarackot. A halra citromlevet csurgatok és külön megsózom. Aztán mind-mind mehet a zacsiba. Locsolok rá olívaolajat, sózom és rádobom a felkockázott fűszervajat. Összerázom, bekötöm és mehet a sütőbe. 200 C.

A fűszervaj készítése:
Ami nálam margarin, (oké, tudom a tudomány mai állása szerint a vaj a jobb, de nekem lázad ellene a pocim, így marad a növényi anyagokból készült margarin.)
Kiveszem a hűtőből és hagyom kissé megpuhulni, majd belekeverem a fűszereket.
Alap a mustár és kurkuma (ez utóbbi főleg a szép színe miatt, meg amúgy is, egyik kedvenc) és ezeken kívül, minden amit szeretsz, legyen az aprított, porított, vagy folyékony és mindenből jó sok. (A ketchupot én ki szoktam hagyni, mert az valahogy nem jó ízt szokott adni az egésznek ebben.)
Hát ezt kóstolgatni kell. Sokszor. Aztán, egyszer csak érzem, így már maga a tökély. Ilyenkor folpackba teszem, henger alakúra formázom és lefagyasztom. És elég sokáig, elég jól elvan a fagyasztóban. Amikor kell kiveszem és karikákat vágok le belőle.

Nagyon finom ez még hirtelen kisütött húsokra is. Ilyenkor az asztalra teszem felszeletelve és ki-ki annyit tesz a húsijára, amennyit szeretne. Nálunk pontosan ez úgy szokott kinézni, hogy nagyjából az egész család, azt mondja, ez most mind az enyém.
De mivel már nagyok, megtanultak osztozkodni :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése