- Gomba?! Pfujj!! Pfujj és pfujj!
Persze az első egy-két alkalom után, már eleve készültem és a "kérdőívben " szerepelt ez is. :D
Általában a könnyen beszerezhető, mindenhol megtalálható champignon alias csiperke gombából szoktam alkotni. De néha sikerül laskát is kapnom. Lusta-laska. No, őt tuti nem kell pucolni. Mosom és aprítom. Pikk-pakk kész.
Hozzávalók:
- 50 dkg laskagomba
- 2 db nagyobb fej hagyma
- 1-2 db paradicsom, ez nyáron
- 5 dkg növényi sajt
- 250 ml paradicsompüré
- oregánó
- bazsalikom
Felkockázom a laskát és a hagymát. Ez utóbbit megpárolom. Ha kész mehet rá a gomba. Amikor ez is megvan, ráöntöm a paradicsomos szószt. Utoljára, a reszelt sajt kerül bele.
Spagettivel tálalom, természetesen magamnak gluténmenteset főzök ki.
A szósz készítése:
A hagymát összevágom és olajon megfonnyasztom. Nyáron teszek bele még 1-2 darab szép paradicsomot is.
Jöhetnek a fűszerek, oregáno, bazsalikom.
Majd amikor már készre párolódott, rakom bele a paradicsomlevet. Összeforralom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése