2014. november 24., hétfő

Laskagomba paradicsomszósszal

Szeretem a gombát és szerencsére a családom is. Mázlim van. Ugyanis sokszor voltak  vendég gyerekek a gyermekeimnél és mindegyiknek volt olyan barátja, aki kifejezetten úgy állt hozzá, hogy:
- Gomba?!  Pfujj!! Pfujj és pfujj!
Persze az első egy-két alkalom után, már eleve készültem és a "kérdőívben " szerepelt ez is. :D
Általában a könnyen beszerezhető, mindenhol megtalálható champignon alias csiperke gombából szoktam alkotni. De néha sikerül laskát is kapnom. Lusta-laska. No, őt tuti nem kell pucolni. Mosom és aprítom. Pikk-pakk kész.


Hozzávalók:
-  50 dkg laskagomba
-    2 db  nagyobb fej hagyma
- 1-2 db paradicsom, ez nyáron
-    5 dkg növényi sajt
- 250 ml paradicsompüré
-   oregánó
-   bazsalikom

Felkockázom a laskát és a hagymát. Ez utóbbit megpárolom. Ha kész mehet rá a gomba. Amikor ez is megvan, ráöntöm a paradicsomos szószt. Utoljára, a reszelt sajt kerül bele.
Spagettivel tálalom, természetesen magamnak gluténmenteset főzök ki.

A szósz készítése:
A hagymát összevágom és olajon megfonnyasztom. Nyáron teszek bele még 1-2 darab szép paradicsomot is.
Jöhetnek a fűszerek, oregáno, bazsalikom.
Majd amikor már készre párolódott, rakom bele a paradicsomlevet. Összeforralom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése