2014. november 2., vasárnap

Lencsefőzelék

Nagyon finom. És minimális átalakítással "kétéletű" étek. Hidegen és melegen is fogyasztható.


Hozzávalók:
- 25 dkg vörös lencse
-  1 db kisebb fej vöröshagyma
-  1 db duci fokhagyma
-  1 db babérlevél
- 1/2 dl joghurt
-  olaj

A hagymát apró kockákra aprítom, és olajon megfonnyasztom a fokhagyma társaságában, ez utóbbit egészben teszem bele. Aztán a lencsét megmosom ráteszem a hagymára, a babérlevelet sem hagyom ki, vizet öntök alá és lassú tűzön főzni kezdem. Sűrűn ránézek, kevergetem, mert ha nem így teszek, egyszer csak azt veszem észre, hogy az egyik rész túlfőtt, míg a másik még bizony kemény maradt. Ha egyenletesen megpuhult, az egész fokhagymát összenyomom és visszakeverem, majd jöhet a joghurt. Sűríteni nem kell semmivel, így is tökéletes az állaga.

Feltétnek mindenevőknek jöhet hozzá a sonka, a grillezett csirkemell vagy a rántott hús.
Én kemény tojással szoktam enni, vagy ritkán sikerül vegetáriánus sonkát is beszereznem, na azt tényleg ehhez találták ki.

A másik változat, aminek nem tudok ellenállni .... beteszem a hűtőbe ... és néha arra járok ... kiveszem ... és elő a pirított gluténmentes kenyerem, és rákenek egy kicsit ... többször .. majd olívaolajat csöpögtetek rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése