2014. augusztus 10., vasárnap

Bruschetta

Minden hétvége, valamelyik délutánját a nagyinál töltjük, ahol személyre szabott a kényeztetés. Közös kedvencünk is van, a bruschetta. De mindenkinek kicsit másképp.


Insalata caprese bruschettával:

- paradicsom,
- nekem kecskesajt, a többieknek mozzarella,
- olívaolaj,
- fűszerek: oregáno, bazsalikom, a többieknek bors is.
- pirítós kenyér,
- esetleg, aki kérne rá, annak balzsamecet.

Elkészítése, nagyon-nagyon könnyű. Kistányérban körbetesszük váltakozva a paradicsom és sajt szeletkéket, aztán fűszerezzük és meglocsoljuk az olajjal.
Ez utóbbi kerül a pirítósra is amivel tálaljuk.

Nálam a meglocsoljuk olívával az azt jelenti, hogy jó sokat öntünk rá. Szegény hozzávalók, csak kiáltozhatnak, hogy: Segítség!
A kenyér nekem a szokásos gluténmentes, amit ilyenkor mindig viszek magammal.
Régen is így volt, csak akkor még teljes kiőrlésű kenyérszelet csücsült a táskámba :D

Akkor is amikor réges-régen, Olaszországban nyaraltunk, és betértünk az egyik kis, hangulatos étteremben vacsorázni, ahol az asztalkák zöme a vendéglő előtt  kinn volt a szabadban, egy sok-sok  lépcsős utcácskában. No, igen akkor és ott, ettem először brushcettát.

Most veszem észre mekkorát utaztunk egy kedvenc étel nyomában, nagyi belvárosi lakásától eljutottunk Viestéig :)

... és a város két arca:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése