Insalata caprese bruschettával:
- paradicsom,
- nekem kecskesajt, a többieknek mozzarella,
- olívaolaj,
- fűszerek: oregáno, bazsalikom, a többieknek bors is.
- pirítós kenyér,
- esetleg, aki kérne rá, annak balzsamecet.
Elkészítése, nagyon-nagyon könnyű. Kistányérban körbetesszük váltakozva a paradicsom és sajt szeletkéket, aztán fűszerezzük és meglocsoljuk az olajjal.
Ez utóbbi kerül a pirítósra is amivel tálaljuk.
A kenyér nekem a szokásos gluténmentes, amit ilyenkor mindig viszek magammal.
Régen is így volt, csak akkor még teljes kiőrlésű kenyérszelet csücsült a táskámba :D
Akkor is amikor réges-régen, Olaszországban nyaraltunk, és betértünk az egyik kis, hangulatos étteremben vacsorázni, ahol az asztalkák zöme a vendéglő előtt kinn volt a szabadban, egy sok-sok lépcsős utcácskában. No, igen akkor és ott, ettem először brushcettát.
Most veszem észre mekkorát utaztunk egy kedvenc étel nyomában, nagyi belvárosi lakásától eljutottunk Viestéig :)
... és a város két arca:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése