2014. augusztus 2., szombat

Grillezés


Jó móka nyáron a grillezés. A gyerekeim imádják. Főleg a kicsi és lehet, hogy a nagyobbak is leginkább őmiatta ilyen lelkesek, mert a kedvéért, még külön tűzet is raknak, minden egyes alkalommal.
A bevásárló listánkon ilyenkor mindig szerepel a kukorica, gomba, paradicsom, burgonya, padlizsán, bár ez utóbbit, inkább csak a parázsra teszem sülni, hogy majd padlizsánkrém legyen belőle. Aztán később megfosztom az égett héjától, összeturmixolom és apróra vágott vagy reszelt vöröshagymával, sóval és jó sok olajjal kikeverem. Minél füstösebb annál jobb ízű lesz. Barátnőmtől tanultam a receptet, ami ugyan végtelenül egyszerűnek tűnik, de sajnos mindig rá kell jönnöm, hogy az övé utánozhatatlan. 
A húsevők kedvéért jöhet még a pácolt csirkemell és a virsli. Ha csemetéimben éppen buzog az alkotókedv, rablóhúst csinálnak a hozzávalókból és azt sütögetik. Aztán már csak azt vesszük észre, hogy mellettünk toporog a lefekvés ideje.


                                                         „Tűz lobban, ugrál, sercen,
                                                           s, te elbűvölten nézed.
                                                           Sárga lángja az égbe
                                                           tör egyre-egyre feljebb.”


 http://naplogyerekekescrohn.blogspot.hu/p/blog-page_3443.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése