2014. augusztus 3., vasárnap

Őszibarack leves

Névnapözön volt Nagyinál.
Egy szem lányom kivételével minden egyes családtagnak a nyár közepére esik a nevenapja, így mindenkit felköszöntöttünk.  Körbe-körbe koccintottunk.
Sok boldogságot! Sok boldogságot! Neked is! Neked is!
Körülültük a nagy asztalt, ahová lassan felkerült mindenféle finomság.
Nekem a crohnos problémám miatt, külön kedveskedett Nagyi, őszibarack levessel.
Jó dolog a protekció. :D


Íme, így készül:

- őszibarack
- joghurt
- 1 ek gluténmentes liszt
- édesítőszer
- fahéj
- szegfűszeg
- citromhéj (vigyázva, a fehér héja ne kerüljön bele, attól kesernyés lesz)

Az őszibarackot beletesszük egy lábaska vízbe, a fűszerekkel és az édesítővel  együtt feltesszük főni.
Amikor megpuhult belekeverjük, a joghurtba elkevert lisztet és még lassú tűzön 5 percig főzzük tovább.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése